Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Βιογραφικό

Ο Πάρις Α. Τσάρτας είναι Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Διευθυντής του Διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Cultural Heritage and Sustainable Tourism (TOURHER), το οποίο συνδιοργανώνεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης(2017-2020). Έχει διδάξει θέματα σχετικά με την Τουριστική Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (1999-2016) και ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια: της Σορβόννης (2015 -σήμερα), Ευρωπαϊκό Κύπρου (2014-2015), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2014-2015) στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (2013-2014) καθώς και στο ΑΤΕΙ Αθήνας (2015-2017). Έχει δώσει διαλέξεις σε μεταπτυχιακά προγράμματα για τον Τουρισμό σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Διετέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2010-2014), μέλος (2010- 2014) και Πρόεδρος (2014) της Συνόδου των Πρυτάνεων. Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ, 2014-2015). Διευθυντής του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2000-2010) και Πρόεδρος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2002-2009). Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών (2013 - 2016) και Καθηγητής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στον Τουρισμού του ΕΑΠ (2013 έως σήμερα).

Έχει πλούσιο διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό και ερευνητικό έργο σε θέματα τουρισμού και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τουριστικής πολιτικής και κοινωνιολογίας του τουρισμού.

Έχει συμμετάσχει ως Ιδρυματικός Υπεύθυνος, ως Επιστημονικός Υπεύθυνος, ως Συντονιστής και ως Ερευνητής σε περισσότερα από εξήντα εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και μελέτες σε θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό, την τουριστική ανάπτυξη, την οργάνωση τουριστικών φορέων, τη διαχείριση και προβολή τουριστικών προορισμών, την τοπική τουριστική ανάπτυξη, το τουριστικό μάρκετινγκ, την απασχόληση στον τουρισμό και την περιβαλλοντική διαχείριση στον τουρισμό.

Έχει συγγράψει αυτόνομα ή σε συνεργασία περισσότερα από δεκαεννιά βιβλία. Έχει συγγράψει εκπαιδευτικά εγχειρίδια και περισσότερα από εκατό επιστημονικά άρθρα σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά σε θέματα τουρισμού. Πρόσθετα έχει παρουσιάσει και δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.

Είναι εκδότης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού “Tourismos: an International Multidisciplinary Journal of Tourism” και ενεργό μέλος επιστημονικών σωματείων και συλλόγων, κριτής και σύμβουλος σύνταξης σε επιστημονικά περιοδικά του τουρισμού (ATR, JOST, Anatolia, Tourism Today, κα). Επιστημονικός συνεργάτης πολλών θεσμικών φορέων του τουρισμού στην Ελλάδα (ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΗΑΤΑ, ΗΑPCO, EOT, Υπουργείο Τουρισμού) και στο εξωτερικό (TRC, AIEST).

Πάρις Α. Τσάρτας
Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης
Γραφείο 3.01

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φωτογραφία

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 2109549 396

Email: tsartas@hua.gr